FilmTips.dk

Torsdag d.29. august 2013 åbnede Atlas Biograferne i kælderen i Rødovre Centrum. Jeg havde læst om biografen for noget tid siden og glædede mig til at se resultatet, da jeg synes det lød lovende. Heldigvis blev Filmtips.dk inviteret forbi til en rundvisning.

Atlas Biograferne drives af direktørduoen bestående af Emil Mark Nørholm og Jan Boye Thomsen. Tilsammen har de erfaringer fra bl.a. Birkerød Bio, Dagmar Teatret, Kosmorama, UIP, Sandrew Metronome, Filmskolen, Fri Film (forgængeren til Zulu Sommerbio), Gloria, Allerød Bio, Humle Bio, Scala Biograferne, BioCity Tåstrup, Husum Bio samt Baltoppen Bio. Med andre ord er det altså to herrer der ved hvad det drejer sig om og det mærker man tydeligt i den nyopførte biograf. Som film og teknik entusiast er det en fornøjelse at se nogle af de beslutninger de har truffet, hvor der er fokus på en god biografoplevelse i stedet for blot at tjene penge ved at vælge de lette løsninger.

Nogle af de tiltag jeg er særlig begejstret over er:

  • Xpand aktive 3D-briller. Det er egentligt ikke brillen jeg er begejstret for, men teknologien gør at det ikke er nødvendigt at sætte sølvlærreder op, som der er i langt de fleste biografer i København i dag. Ulempen ved sølvlærreder er at de ikke fordeler lyset jævnt ved visning af 2D film, så billedet er mørkere i kanten. Ved at vælge denne teknologi får man en meget bedre oplevelse når man vælger at se en film i 2D. Brillerne passede desuden fint udenpå mine normale briller.
  • 135cm i mellem rækkerne fremfor de normale 120cm. Der er masser af plads til folk med lange ben og så er det ikke nødvendigt for dig at rejse dig når de sidst ankomne skal ind til deres plads. Resultatet er at der ikke er plads til ligeså mange i hver sal, men til gengæld sidder man godt. Derudover gør højdeforskellen mellem rækkerne at man aldrig vil få problemer med at se henover ham med det sjove høje hår.
  • Dobbelte armlæn med 10 cm til hver arm. Derudover er kopholderen placeret ud for højre hånd, så der ikke længere kan hærske nogen tvivl om at man altid har sine drikkevarer til højre. 🙂
  • Auro 11.1 lyd i sal 3 og 4. Fik lov at høre hijack-scenen fra Elysium i 11.1 surround og kan afsløre at det er fantastisk detaljeret. Hvis du vil vide mere om det kan du læse det i min artikel om 3D lyd. Det er desværre ikke Atmos, men det er stadig en væsentlig forbedring fra almindelig surround lyd.
  • VIP-sal med læderstole. En mere eksklusiv oplevelse i et mindre forum.

Oversigten over salene ser ud som følger:

Sal nr. Antal pladser Lydsystem Opløsning Billetpriser
1 115 + 1 handicap 7.1 2K 90kr
2 83 + 1 handicap 7.1 2K 90kr
3 155 + 1 handicap 11.1 2K 90kr + 20kr række 1
4 293 + 2 handicap 11.1 2K / 4K 90kr + 20kr række 1
5 35* + 1 handicap 7.1 2K 159kr + 20kr række 1

De viste priser er grundpriser. Der kan forekomme højere priser for helaftensfilm samt ved forpremierer og særarrangementer. Grunden til at sæde 1 er dyrere er at der er liggestole. De 35 sæder i sal 5 er læderstole med motoriserede ryglæn – og benstøtter på første række. VIP-prisen er inkl. en pakke med drikkevarer og slik, dog kan billetterne ikke reserveres, men skal købes. Sal 5 er popcorn- og nachosfri zone. De første to uger koster VIP-billetter kun 99kr.

Der vil også være særlige “Nirvana”-visninger, hvor lyd-niveauet skrues op til 7, som filmene oprindeligt er mixet i. Normalt vises film i volumen 5-6, da mange finder volumen 7 for voldsom. Men så kan man i hvert fald opleve filmene som de er tiltænkt originalt.

Derudover var det tydeligt at der var en række planer på tegnebrættet til bl.a. både babybio, seniorbio, samt andre typer arrangementer der skal gøre det mere attraktivt at gå i biografen. Jeg glæder mig personligt til at se hvad de finder på, især når man ved at Emil ankom på hest til premieren på Ringenes Herre i Humle Bio. Hvad kan de så ikke finde på her?

Sidst skal også nævnes deres slikbutik, som i bedste amerikanske stil sælger popcorn med smag. Du kan se et billede af smagsvarianterne her:
atlas_popcorn

Selvom der ikke er 4K og 11.1 i alle salene, var jeg alligevel personligt meget imponeret over den nye biograf og skal helt sikkert se et par film der i nærmeste fremtid. Især kvaliteten af 2D-billedet, den bedre plads, samt lyden i de store sale gør, at det sagtens kunne tendere en ny favorit-biograf, selvom Imperial dog altid vil have en særlig plads.

Atlas Biograferne findes på www.atlasbio.dk eller via telefon 36 70 40 80.

Categories: blog post, Info, Teknik

Leave a Reply