FilmTips.dk

White House Down - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Roland Emmerich Spilletid: 131 min Genre: , , , , ,
6/10

White House Down er, som titlen antyder, endnu en film i år hvor Det Hvide Hus er under angreb. Og den er bedre end sin forgænger. Vi følger antihelten Cale, der som en anden John McClane hverken har succes på jobbet eller hjemmefronten, men som pludselig befinder sig midt i en gidselssituation. Han er nu sidste mand der står imellem skurkene og præsidenten, samt hans datter. Ud over Die Hard, så har filmens manuskriptforfatter uden tvivl set The Rock en håndfuld gange og plottet er ret forudsigeligt.

Channing Tatum og Maggie Gyllenhaal leverer begge forholdsvis neutrale præstationer, men ikke værre end forventet. Jamie Foxx virker en smule komisk til en præsidentrolle, men det fungerer trods alt nogenlunde. James Woods gør det godt som sikkerhedschef og så er jeg vild med Jason Clarke som indebrændt skurk. White House Down er udemærket filmet, selvom det ikke er alle visuelle effekter der fungerer lige godt. Jeg så den med 11.1 surround og det var en glimrende oplevelse.

Når man går ind og ser en film instrueret af Roland Emmerich, så ved man hvad man går ind til. White House Down er god men corny action, hvor selve filmhåndværket ikke fejler noget og hvor de store strygere kommer frem i hobetal henimod slutningen. Langt hen ad vejen fungerer filmen udemærket og spændingskurven får ikke lov til at dale mange gange. En udemærket popcornfilm.

Leave a Reply