FilmTips.dk

The We and the I - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Michel Gondry Spilletid: 103 min Genre: , , , ,
6/10

The We and the I er en charmerende feelgood film, hvor vi følger en bus fyldt med en flok high school unger på vej hjem fra sidste skoledag i The Bronx. På nogle måder føles den lidt som en debutfilm, men det er rent faktisk Michel Gondry der har instrueret den. Han har bl.a. også lavet Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Filmens sparsomme budget gemmer dog på nogle fantastisk flotte og interessante kompositioner, hvor flere lokationer flettes sammen på en elegant måde.

Filmen benytter udelukkende amatørskuespillere og selvom deres præstationer varierer en del, så medfører det dog en meget realistisk atmosfære. I lang tid ved man ikke helt hvad det er filmen forsøger at fortælle, ud over at underholde. Men så overrumples man af nogle mere seriøse scener, som sætter tingene i perspektiv. Det fungerer overvejende godt, selvom nogle af scenerne virker en smule forcerede.

The We and the I er en hyggelig og forholdsvis let oplevelse, der dog også indeholder mere reflekterende elementer, især henimod slutningen. Det er en udemærket film, særligt pga. den fornemme instruktion, men det er nok ikke en film jeg umiddelbart skal se igen.

Filmen kan ses sidste gang på CPH PIX 2013, fredag d.19. april kl. 17:30 i Empire. Telefon: 35 36 00 36.

Leave a Reply