FilmTips.dk

The Sweeney - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Nick Love Spilletid: 112 min Genre: , , , , , , , ,
7/10

The Sweeney er slang for en hurtig og effektiv brittisk indsatsstyrke, som tager sig af væbnede røverier. Filmen bygger på TV-serien ved samme navn fra slutningen af 70’erne, men virker som en blanding mellem en britisk politifilm og en amerikansk heist film. Resultatet er at man bestemt ikke keder sig undervejs.

Skuespillet bæres primært af Ray Winstone, som den barske betjent, der følger den gamle skoles spilleregler. Hans yngre partner spilles af Ben Drew, som de fleste nok kender som musikeren Plan B. Han tager heldigvis opgaven seriøst og spiller faktisk ganske udemærket. Og vigtigst af alt, så er der god kemi imellem de to.

Filmen er godt klippet, især et specifikt bankrøveri, og den er overvejende godt filmet. På trods af det forholdsvis beskedne budget, så har de fået imponerende meget ud af scenerne. Lyden er i øvrigt fremragende og musikken understøtter stemningen virkningsfuldt.

Alt i alt er The Sweeney en solid actionfyldt politi-thriller. Der er mange detaljer i filmen som fungerer fremragende, men desværre også nogle enkelte utroværdige elementer, som trækker en del ned på den samlede oplevelse. Filmens slutning er heller ikke optimal og man når at blive i tvivl om hvad filmens budskab egentligt er. På trods af filmens åbenlyse mangler, vil jeg bestemt anbefale den, da jeg tror de fleste vil få en overvejende god og underholdende oplevelse ud af at se den.

Leave a Reply