FilmTips.dk

The Master - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Paul Thomas Anderson Spilletid: 144 min Genre: , ,
9/10

‘The Master’ er Joaquin Phoenix første rigtige rolle siden mockumentaren ‘I’m Still Here’ og sikke et comeback. Filmen bygger frit på de første år af grundlæggeren L. Ron Hubbards opstart af Scientology igennem mødet med en ung fortabt veteran og deres indbyrdes forhold som mester og lærling.

Filmens titel kunne dog i ligeså høj grad henvise til mesterinstruktøren Paul Thomas Andersons og det er mig en kæmpe gåde hvorfor han ikke er blevet nomineret til en Oscar for Best Director. Det er hans første film siden ‘There Will Be Blood’ i 2007 og selvom de er meget forskellige, så er det samme grundige håndværk man kan forvente sig. Hver scene er fantastisk flot filmet og intet virker overladt til tilfældighederne. Jeg er dog stadig ikke så vild med hans valg af musik og det gælder også den trancelignende musik til ‘The Master’.

Både Amy Adams og Philip Seymour Hoffman spiller fremragende, men Joaquin Phoenix’s præstation er fænomenal. Filmens tempo er forholdsvis langsomt og det er bestemt en anderledes filmoplevelse. Den vil nok ikke falde i alles smag, men hvis man gerne vil dyrke en film der grundlæggende er utroligt flot lavet, så skylder man sig selv at se den.

Leave a Reply