FilmTips.dk

The Karate Kid (2010) - Film anmeldelse

Årstal: 2010     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Harald Zwart Spilletid: 140 min Genre: , , , , , ,
6/10

Genindspilningen af The Karate Kid følger den 12-årige Dre, spillet af Will Smiths søn Jaden Smith, som flytter med sin mor til Kina, hvor han begynder at træne kung fu. Ikke karate, men kung fu. Allerede her bør der være advarselslamper der blinker.

Filmens største problem er at den er alt for lang – det tager simpelthen for lang tid inden den rigtigt kommer igang. Heldigvis tager anden halvdel dog godt fat og fungerer faktisk udemærket. Filmens højdepunkter er til gengæld træningsscenerne med Jackie Chan, samt kemien mellem Jaden Smith og hans kinesiske kæreste.

Det virker til tider som om at Jaden Smith har travlt med at lægge i ovnen til kommende roller, hvilket er lidt irriterende, men han har dog bestemt øjeblikke der fungerer og vi kommer med sikkerhed til at se mere til ham fremover. Jackie Chan gør det også hæderligt som den ældre pedel der lærer ham kung fu.

The Karate Kid er visuelt ret flot, selvom de mange klassiske kinesiske lokationer til sidst virker som en turist-præsentation. Der er utroligt intensive trænings- og kampscener og i betragning af at det er 12-årige der slås, så får den fuld smæk. Filmen kan primært anbefales til børn der endnu ikke har set den oprindelige Karate Kid film, men jeg vil til hver en tid hellere anbefale at man sætter filmen fra 1984 på.

Leave a Reply