FilmTips.dk

The Imitation Game - Film anmeldelse

Årstal: 2014     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Morten Tyldum Spilletid: 114 min Genre: , , , , ,
8/10

‘The Imitation Game’ omhandler forskellen på menneskelig og kunstig intelligens. Filmen er et indblik i Alan Turings liv – en af de matematiske drivkræfter bag dekrypteringen af tyskernes berygtede Enigma kodemaskine under 2. Verdenskrig. Men filmen handler om meget mere end kodebrydning. På trods af det forholdsvis alvorlige emne er der stadig plads til at trække på smilebåndet ved adskillige lejligheder uden at det bliver desideret plat.

Benedict Cumberbatch spiller intenst og overbevisende. Selvom denne rolle også har sine skæve sider, så føles det heldigvis ikke som en direkte kopi af hans Sherlock-rolle. Keira Knightley spiller egentligt fint, men synes dog at hendes mimik og type af rolle efterhånden er en smule forudsigelig og kedelig. Hun har dog også scener som skinner igennem. Der er mange gode biroller og filmen er generelt godt castet, selvom man måske godt kunne savne lidt mere kød på nogle af birollerne. ‘The Imitation Game’ er ganske flot filmet og lyden fungerer også upåklageligt.

Jeg må indrømme at jeg frygtede at traileren havde afsløret for meget af handlingen, men der var heldigvis gemt et par overraskelser. Filmen indeholder mange faldgruber, hvor det er tydeligt at en mindre dygtig instruktør let kunne have været kommet på glatis. Men den norske instruktør Morten Tyldum gør det på mange måder godt, fx i forhold til de mange spring i tiden. Filmen er bestemt anbefalelsesværdig, uanset om man normalt er interesseret i 2. Verdenskrig eller ej.

Leave a Reply