FilmTips.dk

The Fast and the Furious - Film anmeldelse

Franchise: Fast & FuriousÅrstal: 2001     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Rob Cohen Spilletid: 106 min Genre: , , , , , , ,
7/10

The Fast and the Furious føltes frisk tilbage i 2001, hvor den fangede essensen af hvad en drengerøvsfilm kan indeholde: bombastisk musik, hurtige biler og letpåklædte damer. Kombineret med et element af røvere og politi, så er der virkelig lagt i ovnen til en guilty pleasure. Filmen omhandler en bande gaderacere i Los Angeles, som både må kæmpe imod rivaliserende bander, samt politiet.

Der er ikke prangende skuespil eller dybe replikker, men historien klarer sig ganske fint alligevel. Vin Diesel fungerer godt som leder for banden af gaderacere, en rolle der for alvor skød gang i hans karriere. Omvendt virker Paul Walkers karakter til gengæld både fjoget og uprofessionel, hvilket til dels også skyldes hans manglende tyngde som skuespiller. Special effects ser en smule gamle ud ved gensyn, men de er heldigvis ikke bærende for filmens handling. Lydsporet er utroligt højt, primært fra motorlyde og bas fra musikken.

På trods af de corny replikker, så synes jeg faktisk at The Fast and the Furious fint formår både at underholde og fortælle sin historie på en involverende måde. Og følelsen af fart er i hvert fald til stede. Det er ikke noget mesterværk, men til gengæld en ganske hæderlig popcorn film.

Leave a Reply