FilmTips.dk

The Amazing Spider-Man - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Marc Webb Spilletid: 136 min Genre: , , , , ,
5/10

The Amazing Spider-Man’ er en middelmådig film og en nogenlunde superheltefilm. Der er kun gået 10 år siden sidste trilogi startede, men formentligt pga. penge og rettigheder har de valgt at reboote serien allerede.

Filmen er en genindspilning af Sam Raimis ‘Spider-Man’ fra 2002, hvor vi igen får fortalt hvordan Spider-Man blev til. Der er flere elementer der fungerer bedre i 2012-udgaven, især er det skønt at Tobey Maguire mangler. Han er erstattet af Andrew Garfield, som om ikke andet gør det bedre. De fleste af rollerne er ikke noget særligt, dog er Martin Sheen god som Uncle Ben. Tilsvarende er Sally Field dog håbløs i rollen som Aunt May.

Historien virker mere flydende bygget op og hvis ikke det var fordi jeg kedede mig over at se den samme fortælling en gang til, så ville jeg sikkert have været mere begejstret. Den oprindelige kærlighedshistorie til Kirsten Dunst virker dog umiddelbart mere troværdig end forholdet til Emma Stone, som mere virker som en slags sidekick. Billede og lyd var helt i top og effekterne virkede efter hensigten, om end det ikke virkede særligt nyskabende.

Vil kun anbefale den hvis du er helt pjattet med superhelte film og hvis du ikke har set 2002-versionen, så kan du sagtens nøjedes med 2012-versionen. Hvis de løfter The Amazing Spider-Man 2 i 2014 ligeså meget som den sidste 2’er, så er der noget at glæde sig til.

Leave a Reply