FilmTips.dk

Star Trek Beyond - Film anmeldelse

Årstal: 2016     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Justin Lin Spilletid: 122 min Genre: , , , , , ,
6/10

Star Trek Beyond er den trettende film i serien og den tredje med Chris Pine i rollen som Captain Kirk. Filmen foregår 2½ år efter den forgående film, hvor USS Enterprise befinder sig halvvejs igennem sin mission for at udforske rummet. Vores entourage bliver spurgt om hjælp til at lokalisere og redde et strandet rumskib, men møder naturligvis en ny fjende og så begynder problemerne for alvor.

De fleste af skuespillerne er de samme som de to foregående film og samspillet imellem dem fungerer overordnet set ganske fint. Der er dog stadig scener og humor der virker forceret. Filmens skurk og hans motiver fungerede ikke så godt som det kunne have gjort – og det er nok en af filmens største svagheder i min optik. Til gengæld er Sofia Boutella som Jaylah en udemærket tilføjelse, til dels til plottet men også især til nogle gode actionscener. Visuelt er det klart den flotteste af de tre nyeste film og Atmos-lydsporet fungerer fremragende. Har man en hjemmebiograf er det bestemt en skive man sagtens kan anskaffe sig på blu-ray.

Filmens instruktør Justin Lin har tidligere lavet flere af Fast & Furious filmene, men Star Trek Beyond er hans første sci-fi film. Det er han egentligt sluppet nogenlunde hæderligt fra. Min største anke ved filmen er at jeg ikke føler mig tilstrækkelig engageret i plottet. Men det er en flot actionfilm og en udemærket popcornfilm uden for meget tyngde.

Leave a Reply