FilmTips.dk

Spring Breakers - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Harmony Korine Spilletid: 94 min Genre: , , , , ,
7/10

Traileren til Spring Breakers reklamerer med narko, våben og piger i bikini, men filmen er væsentlig mere kunsternisk og til tider langsommere end jeg havde forestillet mig. Filmen blander genrer, stemninger og visuel stil i et stort, men flot virvar.

Vi følger fire piger der for at få råd til at tage på deres store ‘Spring Break’, røver en diner og stikker af. Handlingen er ikke voldsomt overraskende, men nogle af scenerne skal nok vække forargelse i USA, fordi det er tre tidligere Disney-barnestjerner i rollerne som de letlevende teenagepiger. Deres skuespilpræstationer er ikke noget at råbe hurra for, men James Franco er derimod god som den klamme, selvfede gade-gangster pigerne møder. Han giver filmen et tiltrængt løft i sidste halvdel.

Filmens største styrke er uden tvivl fotograferingen, klipningen af både lyd og billede, samt et for det meste passende soundtrack. Klipningen leger med korte flashbacks og flashforwards, som gør at filmens handling flyder sammen på en flot, men surrealistisk måde. Der er mange gentagelser, for det meste virker godt, selvom det enkelte gange bliver brugt lige rigeligt.

Spring Breakers vægter stil over indhold og selvom det umiddelbart i traileren ligner en drengerøvsfilm, så vil jeg anbefale at man hellere ser den pga. sin flotte stil og klipning end for de mange bare bryster. Men det var bestemt en interessant oplevelse at se den.

Leave a Reply