FilmTips.dk

Side Effects - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Steven Soderbergh Spilletid: 106 min Genre: , , ,
8/10

Side Effects er en udemærket thriller der omhandler en deprimeret kvinde, som via sin psykiater søger løsningen i en ny type lykkepiller. Som titlen antyder, så viser det sig dog at have alvorlige konsekvenser og pludselig bliver psykiateren trukket med ned i sølet. Han må nu kæmpe for at rense sit navn.

Det lyder måske simpelt, men det virker effektivt. Filmen giver sig god tid til at bygge forhistorien op og jeg tror ikke at sidste halvdel ville have fungeret helt ligeså effektivt uden den solide start. Især da visse elementer fra sidste halvdel virker mindre troværdige. Rooney Mara spiller fantastisk i rollen som den skrøbelige, deprimerede kvinde. Hendes psykiater spilles af Jude Law, hvis præstation er endnu bedre end han plejer. Den er ganske flot filmet og generelt er det solidt håndværk der præger oplevelsen hele vejen igennem.

Side Effects skulle efter sigende være Steven Soderbergh sidste film – muligvis. Den er bedre end hans seneste film, så hvis det er tilfældet, så er det ikke den værste måde at slutte på, om end det nu heller ikke er et mesterværk. Hvis du er til thrillers, så kan jeg anbefale Side Effects.

Filmen har dansk premiere 2.maj 2013.

Leave a Reply