FilmTips.dk

Se7en - Film anmeldelse

Årstal: 1995     IMDb | iCheckMovies Instruktør: David Fincher Spilletid: 127 min Genre: , , , ,
10/10

En helt igennem fantastisk thriller fra David Fincher. De bærende roller bæres på fornem vis af Brad Pit, Morgan Freeman, Kevin Spacey og Gwyneth Paltrow, som alle gør det godt. Filmen handler om en serie-morder der har set sig ond på verden og som igennem en række brutale mord ønsker at vise, at vi alt for ofte bryder de 7 dødssynder: Hovmod, griskhed, utugt, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. Kan han nå at blive stoppet i tide inden han når igennem hele listen?

Dette er jo ikke hvad man normalt ville kalde en effekt-film, men lydmixet er simpelthen fantastisk i den måde det får New York til at fremstå som en selvstændig karakter igennem baggrundslyde, såsom naboer der skændes eller spiller musik, regn, forbipaserende trafik og generelt bare stemningen af at være i en storby i forfald. Filmens visuelle stil underbygger fortællingen på fornem vis og er forsøgt kopieret adskillige gange siden.

Se7en er en af mine favoritfilm og jeg kan ikke anbefale den nok. Stemningen, skuespillet, plottet, den visuelle stil og lyden er fantastisk. Uanset om du er til thrillers eller ej, bør du se den.

Leave a Reply