FilmTips.dk

Rush - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Ron Howard Spilletid: 123 min Genre: , , , , , , ,
9/10

Rush fortæller den fascinerende historie om rivaliseringen mellem Formel 1 legenderne James Hunt og Niki Lauda i 1970’erne. Den virkelige historie er spændende nok i sig selv, men det veludførte manuskript hjælper bestemt også. Det er en film fyldt med succes, fiasko, lidenskab, kærlighed, konflikter og gensidig respekt på trods af forskelligheder. Alt hvad et godt drama behøver.

Jeg har aldrig været særlig vild med Chris Hemsworths evner indenfor skuespil, men jeg må indrømme at han er godt castet som James Hunt til denne film. Stort set alle rollerne i filmen fungerer faktisk overbevisende. Den bedste præstation leveres dog uden tvivl af Daniel Brühl som Niki Lauda. Derudover bidrager Alexandra Maria Lara også med en særlig god præstation. Rush er vanvittigt flot filmet af Anthony Dod Mantle og race scenerne er særdeles taknemmelige på det store lærred. Samtidig er lyden også helt fænomenal og Hans Zimmer soundtracket er som forventet godt.

Jeg har aldrig set et Formel 1 løb, men alligevel tog jeg mig selv i at sidde med høj puls ude på kanten af sædet adskillige gange i løbet af filmen. Rush er fantastisk spændende og utroligt medrivende. Det er en af den type film, hvor man ikke nødvendigvis behøver være fan af sporten for at få noget ud af det gode drama. Det er virkelig flot filmhåndværk hele vejen rundt og den kan bestemt anbefales.

Leave a Reply