FilmTips.dk

RoboCop - Film anmeldelse

Årstal: 2014     IMDb | iCheckMovies Instruktør: José Padilha Spilletid: 118 min Genre: , , , , , , ,
6/10

RoboCop er et remake af originalen fra 1987 og følger i store træk samme fortælling. Filmen er stadig samfundskritisk, men især slutningen står noget svagere end den oprindelige version. Manuskriptet tager sig god tid til at bygge karaktererne op og ændre dem undervejs. Det virker overvejende godt.

Joel Kinnaman gør det udemærket i hovedrollen og støttes af mere erfarne kræfter i form af Gary Oldman, Samuel L. Jackson og Michael Keaton. Selvom Michael K. Williams egentligt gør det ok som partneren, så føles makkerkonstellationen aldrig særlig stærk. Til gengæld er Abbie Cornishs rolle som konen mere fremtrædende og det fungerer faktisk fint. Visuelt har filmen bestemt fået et løft og effekterne ser generelt godt ud, selvom nogle af actionscenerne er lidt rodede. Lyddesignet er helt fantastisk og soundtracket har fine referencer til de originale temaer.

RoboCop er måske ikke et strengt nødvendigt remake, men det er en flot guilty pleasure actionfilm, om end lidt poleret. Jeg var ganske godt underholdt, selvom slutningen desværre tog lidt af glæden. Det er en film jeg godt kunne finde på at købe på bluray engang for at genopleve det imponerende surround-spor. Kan sagtens anbefales til tømmermændspleje uden at være helt fantastisk.

Leave a Reply