FilmTips.dk

Prometheus - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Ridley Scott Spilletid: 124 min Genre: , , ,
9/10

Fik genset Prometheus for 3. gang, denne gang på bluray og uden 3D, hvilket jeg egentligt ikke savnede. Og det er på trods af at det er en af de bedste 3D-film jeg har set, pga. den meget diskrete brug, hvor den fokuserer på dybden i billedet i stedet på gimmick-effekter. Billedsiden er stadig overvældende flot og 7.1 HD-lydsporet er nok det mest imponerende jeg nogensinde har lyttet til. Perfekt afbalanceret, uanset om det drejer sig om musikken, dialogen, special effects eller bare baggrundslyde som fx dryppende vand osv.

Er meget imponeret over Michael Fassbenders præstation og Noomi Rapace gør det godt som den stærke kvindelige helt. Charlize Theron og Idris Elba gør det også godt, dog er besætningen for stor til at de andre får så meget tid hver især. Stemningen går i løbet af filmen fra at være grandios til klaustrofobisk. Slutningen vil nok være en smagssag, men har man set de andre Alien-film for nyligt fungerer den fint efter min mening, selvom jeg bestemt ikke ville have noget imod en længere director’s cut.

Den er ikke perfekt, men uanset hvad er det i hvert fald stadig en fantastisk god sci-fi oplevelse, der vinder yderligere ved gensyn. Kvalitetsmæssigt er det for mit vedkommende 2012’s bedste bluray. Højst anbefalelsesværdig.

Leave a Reply