FilmTips.dk

Pacific Rim - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Guillermo del Toro Spilletid: 131 min Genre: , , , , , , ,
7/10

 I en nær fremtid er kæmpe monstre dukket op igennem en portal under vandet. For at forsvare jorden imod disse ser menneskeheden sig nødsaget til at stå sammen og bygge nogle enorme kamprobotter, som i bedste Top Gun stil betjenes af to piloter. Kort fortalt er Pacific Rim altså enhver knægts action-drøm: kæmpe robotter der slås mod kæmpe monstre.

Skuespillet er ikke noget særligt, dog gør Idris Elba det ganske godt som generalen der er ansvarlig for robot-hæren. Manuskriptet er ikke særligt overraskende, men har dog en fin balance imellem alvor og fjol. Man har en tydelig fornemmelse af at det nemt kunne havde været en væsentlig dårligere film, hvis en anden end Del Toro havde instrueret den. Der er mange flotte billedkompositioner og væsentligt roligere kameraføring end fx Transformers filmene. Pacific Rim har samtidig noget af det mest imponerende surround jeg har hørt i biografen i år. Der er utroligt mange detaljer hele vejen rundt.

På trods af filmens mange imponerende kampscener, så kunne jeg ikke lade være med at føle at det blev en smule ensformigt til sidst. Den forsøger at få noget dybde på karaktererne, men den kommer aldrig rigtig under huden. Jeg ville ønske jeg havde været den 10-årige dreng der også var til stede i biografen – jeg er næsten sikker på at Pacific Rim må have været røget direkte ind som verdens bedste film for ham.

Leave a Reply