FilmTips.dk

Oz: The Great and Powerful - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Sam Raimi Spilletid: 130 min Genre: , , , ,
6/10

Oz: The Great and Powerful er en prequel til det kendte univers fra Troldmanden fra Oz, hvor formålet er at etablere nogle af de større karakterer, som fx Den Onde Heks og naturligvis Troldmanden selv. Oz starter med en introsekvens i sort/hvid, men herefter skifter filmen resten af tiden til en sprudlende flot visuel rutchebanetur, hvis 3D effekter ofte får én til at dukke sig. Normalt bryder jeg mig ikke om sådan nogle gimmick 3D-effekter, men lige præcis til denne film passer det sådan set meget godt, da det alligevel føles som en forlystelse.

Filmen er forholdsvis stjernespækket med bl.a. navne som James Franco, Mila Kunis og Michelle Williams, men på trods af at flere af rollerne er forsøgt gjort mere foranderlige end et normalt eventyr, så synes jeg ikke de leverer en præstation meget over middel. Dog skal Rachel Weisz fremhæves – hun bærer sin rolle med væsentligt mere indlevelse end de andre. Derudover er der indtil flere irriterende sidekicks, bl.a. en en flyvende abe der minder om Æslet fra Shrek – bare uden humor – samt en lidt creepy porcelænsdukke.

Filmen har fantastisk flotte effekter, især fx heksenes trolddomskunster. Den kunne måske være klippet lidt kortere, men generelt er man ret godt underholdt hele vejen igennem. Dog må jeg indrømme at det meste er tomme kalorier. Se den som uforpligtende underholdning sammen med familien.

Leave a Reply