FilmTips.dk

Now You See Me - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Louis Leterrier Spilletid: 116 min Genre: , , , , , , ,
4/10

OBS: Lad være med at se traileren! Indeholder spoilers!
Now You See Me er en trylle-heist film, hvor en gruppe tryllekunstnere bl.a. røver banker under deres shows. Samtidig er FBI og Interpol i hælene på dem og så er den klassiske hvem-narer-hvem ellers igang. Rollelisten er omfattende, men nogle af karaktererne er så svagt definerede i manuskriptet at skuespilpræstationerne ikke har så meget at skulle have sagt. Dog nød jeg især Woody Harrelson som hypnotisør.

Selvom filmen har en rimelig solid start, så mangler der noget baggrundshistorie, samt optakt til selve røverierne. Den forsøger at spise os af med “ét år senere”, men det betyder at flere af tryllegruppens medlemmer ender med at virke overflødige for kuppenes endelige udførsel. Filmens største svaghed er generelt manuskriptet, som desperat forsøger at narre os ved helt at undlade at lægge spor ud vi kan følge. Resultatet er, at slutningens twist virker, som var det hevet op af en hat.

Nogle af tryllenumrene benytter unødvendige cgi-effekter. Jeg kan acceptere brugen af illusioner til at bedrage både filmens publikum og karakterer i filmen, men det er altså ikke et Harry Potter univers filmen foregår i. På trods af flere flotte billeder, blev jeg hurtigt træt af de mange panoreringer.

Formålet med Now You See Me virker til udelukkende at være underholdning i form af tomme kalorier. Personligt havde jeg foretrukket at der havde været lidt mere kød på.

Dansk premiere 18.juli 2013.

Leave a Reply