FilmTips.dk

Nordvest - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Michael Noer Spilletid: 91 min Genre: , , , , , ,
7/10

Nordvest er Michael Noers anden spillefilm og resultatet er overordnet set ganske vellykket. Den mindede mig lidt om en blanding mellem en ung Pusher-film og American History X. Vi følger en ung mand, Casper, som i et forsøg på at tage vare på sig selv og sin familie bliver rodet ud på dybt vand i bandemiljøet i Nordvest.

Gustav Dyekjær Giese spiller for det meste overbevisende i hovedrollen og bringer en uvurderlig autencitet til filmen. Han formår både at udvise styrke, sårbarhed og omsorg i løbet af filmen. Roland Møller gør det rigtig godt som rocker, mens Dulfi Al-Jabouri fungerer fint som leder for den rivalerende bande. Clement Black Petersen er et fantastisk underholdende indspark i hans hvide undertrøje. Nogle af de andre roller, som fx Kidd, fungerer dog kun sporadisk. Den visuelle stil understøtter fint filmens barske tema.

Nordvest er en lidt sjovere film end jeg havde forventet, uden at det decideret er en komedie. Man er godt underholdt undervejs og historien folder sig naturligt ud. Det er ikke en film hvor det er meningen at man ikke skal vide hvad der sker, men det gør absolut ikke noget. Jeg kunne dog godt have brugt lidt mere baggrundshistorie for nogle af karaktererne og så ærgrer jeg mig over den alt for bratte slutning. Nordvest er dog stadig anbefalelsesværdig og jeg glæder mig allerede til Noers næste film.

Leave a Reply