FilmTips.dk

Lockout - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: James Mather, Stephen St. Leger Spilletid: 95 min Genre: , , , , , , ,
7/10

Lockout’ er en 80’er actionfilm hældt på 2012-flasker. Når først man klarer sig forbi en absolut hæslig cgi-motorcykeljagt i starten af filmen, så er filmen på fornemmeste vis fyldt med retro 80’er plot, one-liners og action. Plottet minder om noget der kunne stamme fra Flugtaktion New York og L.A. og det tror jeg ikke er et tilfælde – med sin attitude kunne vores helt ‘Snow’ ligeså godt have haft klap for øjet, svensker-hår og heddet Snake Plissken, mens han forsøger at redde præsidentens datter fra de andre fanger.

Han spilles af Guy Pearce og selvom jeg synes han plejer at spille bedre, så er det svært at forvente mere ud fra et manuskript hvor han næsten udelukkende har one-liners. Præsidentens datter spilles af Maggie Grace fra Taken-filmene og hun overrasker positivt i en lidt mere moden rolle. Filmens absolut sjoveste karakter er en gal fange spillet af den forholdsvis ukendte Joseph Gilgun. Lyden var i øvrigt ganske udemærket og den visuelle stil passer fint til filmen.

Man kan sagtens argumentere for at 80’er one-liners fungerer en smule akavet i 2012, men så længe man ikke sætter sine forventninger alt for højt, så er det faktisk ganske udemærket nostalgisk B-films action-underholdning uden for mange dikkedarer.

Leave a Reply