FilmTips.dk

Lincoln - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Steven Spielberg Spilletid: 150 min Genre: , , , ,
7/10

 I Lincoln får vi historien om præsidenten der kæmpede for at udrydde slaveriet i USA i 1865. I hovedrollen ser vi Daniel Day-Lewis der som altid leverer en spektakulær præstation som I sig selv løfter filmoplevelsen. Men resten af det stjernefyldte cast gør det skam også fremragende.

Inden jeg så filmen må jeg indrømme at jeg havde mine tvivl om især Sally Field og Tommy Lee Jones, da jeg følte de måske var fejlcastede, men efter at have set filmen forstår jeg nu hvorfor de begge er nomineret til en Oscar, især Tommy Lee Jones. Filmen er velinstrueret, rigtig flot filmet og generelt god, selvom man dog skal være forberedt på at de mest actionfyldte scener i de 2½ timer den varer, er højlydte debatter i Repræsentanternes Hus.

Man kan jo ikke klandre en historisk film for at være forudsigelig, men man kan måske godt klandre Spielberg lidt for at vælge en så sikker Oscar kandidat. Det er solidt håndværk, men der er ikke så meget der udfordrer seeren og jeg må indrømme at jeg altså ikke var ligeså underholdt af den som jeg havde forventet. Er man historisk interesseret er det dog en anbefalelsesværdig film.

Leave a Reply