FilmTips.dk

Joe - Film anmeldelse

Original titel: JoeÅrstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: David Gordon Green Spilletid: 117 min Genre: , , ,
3/10

Man skulle tro at en film hvor Nicolas Cage undervejs giver instruktioner i ansigtsmimik automatisk ville være et hit. Desværre er det ikke nok til at redde ‘Joe’. Filmen handler om et venskab imellem en fortabt knægt og drukkenbolten Joe, som må hægte op i sig selv i et forsøg på at være en rollemodel for drengen. Filmen foregår i banjoland i en amerikansk sydstat og det er dyster socialrealisme. Den er instrueret af David Gordon Green der tidligere bl.a. har lavet Pineapple Express.

Nicolas Cage og især Tye Sheridan spiller som sådan ganske fint. Men manuskriptet gør desværre at man aldrig helt bliver følelsesmæssigt indvolveret i Nicolas Cages karakter Joe og det hæmmer uden tvivl den samlede oplevelse. Jeg var ret begejstret for den visuelle stil og sammen med musikken leverer filmen faktisk nogle ganske stemningsfyldte scener. Desværre er den noget ujævn og der er for mange scener som ikke bidrager til handlingen.

Ultimativt virker filmen alt for langtrukken og forudsigelig. Der går forholdsvis lang tid imellem der bliver lagt åbenlyse ledetråde ud til handlingen og at de bliver indfriet. Fortælling kunne snilt have været skåret væsentligt skarpere. Da jeg forlod biografen var jeg ærligt talt i tvivl om hvad filmens budskab skulle have været? Og det kan vist aldrig være formålet med en film.

Leave a Reply