FilmTips.dk

I Lossens Time - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Søren Kragh-Jacobsen Spilletid: 100 min Genre: , , ,
6/10

 I Lossens Time er et psykologisk drama med et religiøst islæt. Den handler om en kvindelig præst, som forsøger at nå ind til en psykisk syg ung mand. Han er indespærret på et mentalhospital efter mordet på et ældre ægtepar. Derudover er han en del af et socialt eksperiment, hvor patienterne hver får udleveret et kæledyr de skal passe på. Som filmen skrider frem pilles flere og flere lag af den unge mands livshistorie.

Signe Egholm Olsen spiller godt, det samme gælder for både Sofie Gråbøl og Søren Malling, især i deres scener sammen. Frederik Johansen virker mest overbevisende i de stille scener. Manuskriptet er desværre ikke lige godt hele vejen igennem, men sidste halvdel er dog især god. Filmen indeholder utroligt mange flashbacks. Det virker overordnet set udemærket, selvom jeg nu synes at det var lige i overkanten. Særligt scenen med morfaren rammer lige plet. I Lossens Time er rigtig flot filmet, specielt scenerne fra Sverige. Og lydbilledet bridrager fint til stemningen.

I Lossens Time er bestemt ikke en dårlig film, men jeg synes dog alligevel at den samlede oplevelse er noget ujævn. Der er scener som fungerer rigtig godt, men desværre også enkelte der trækker i den anden retning. Det er dog en film med masser af ting at fortolke på efterfølgende.

Premiere 23. maj 2013.

Leave a Reply