FilmTips.dk

Hunger - Film anmeldelse

Årstal: 2008     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Steve McQueen Spilletid: 96 min Genre: , , , ,
8/10

Hunger handler om IRA sultestrejken i Maze fængslet i Nordirland i 1981. Vi følger lederen af strejken, Bobby Sands, som spilles af den fremragende Michael Fassbender. Filmen er instrueret af Steve McQueen, som virkelig har sans for detaljen og den er ligesom Shame enormt flot filmet.

Lyden var i stykker på min danske bluray disc, men jeg fik den efterfølgende ombyttet hos distributøren. Selvom jeg endnu ikke har set den med det tiltænkte lydspor, så er det under alle omstændigheder en film med minimalistisk lyddesign, med hverken baggrundsmusik eller effekter. Dens realistiske tilgang i både billede og lyd er meget rå og den tager sig god tid til hver enkelt scene, på trods af den forholdsvis korte spilletid. Filmens højdepunkt er en fremragende spillet dialog i midten af filmen, efterfulgt af en ligeså god monolog.

Ud over det, er der generelt ikke meget tale i filmen og kombineret med det langsomme tempo, er det ikke en film jeg kan anbefale til alle. Personligt synes jeg dog at den var rigtig god. Ingen tvivl om at det er fantastisk flot film håndværk.

Leave a Reply