FilmTips.dk

Harry Potter and the Chamber of Secrets - Film anmeldelse

Franchise: Harry PotterÅrstal: 2002     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Chris Columbus Spilletid: 161 min Genre: , , , ,
5/10

Chris Columbus har her igen lavet en film der primært henvender sig til børn. Harry Potter vender tilbage til Hogwarts, hvor han bliver stillet overfor endnu et mysterie der skal opklares. Samtidig flettes end række sidehistorier ind i fortællingen af mere eller mindre relevans for den egentlige historie.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson er tilbage i rollerne som Harry, Ron og Hermione. Men især de to sidstnævnte er om muligt endnu mere karikerede end i den første film. Plotmæssigt er dette et eksempel på en 2’er film, som lægger sig alt for meget op af den første film. Flere af scenerne giver ingen mening i forhold til det gennemgående plot, men føles mest som om at de er med fordi det var de også i den første film. Med en spilletid på 2 timer og 41 minutter føles det lidt som spild af tid. Jeg tror det havde været en bedre film hvis man havde klippet den ned til lige under 2 timer. Til gengæld er UHD skiven teknisk ligeså flot som forgængeren. Billedet står super flot og det medfølgende DTS:X surroundspor fylder nemt samtlige højtalere. Bestemt den bedste udgivelse af filmen til dato.

Efter min mening er dette klart den svageste film i Harry Potter franchisen og mest en man bare skal igennem for at nå videre i fortællingen. Hvis der er den mindste Harry Potter fan gemt i dig, så er dette dog klart den version af filmen som du bør anskaffe dig. Den teknisk flotte præsentation af billede og lyd redder filmen op på en 5’er.

Det anmeldte eksemplar er 4K UHD versionen af filmen.

Leave a Reply