FilmTips.dk

Gimme the Loot - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Adam Leon Spilletid: 81 min Genre: , , , , , ,
8/10

Gimme the Loot er en hyggelig og sjov lille komedie, hvor vi følger to teenagere der maler grafitti i New York. De har bøvl med rivaliserende grafittibander, tyveri og pengeproblemer, mens de forsøger at lave det ultimative grafitti-job: at ‘bombe’ det store æble på Metz-stadionet, som kommer frem når de laver et home-run.

Filmen føles nærmest som en roadmovie, hvor rejsen for makkerparet består af byens vidt forskellige områder. Mange af scenerne er skudt på afstand, så man får masser af byens naturlige virvar med, hvilket gør at man aldrig glemmer at det er New York vi befinder sig i. Byen fremstår som en karakter i sig selv. Soundtracket er rigtig godt og selvom det ikke er tung hip-hop, som man måske kunne forvente for en film om grafitti, så passer det fantastisk godt til filmens stil.

Det er den første spillefilm for instruktøren Adam Leon og det er en ganske imponerende debut. Han benytter udelukkende amatørskuespillere, men filmens makkerpar, spillet af Tashiana Washington og Ty Hickson, er begge utroligt charmerende og har fantastisk god kemi. De løfter uden tvivl filmen det sidste stykke i mål. Filmen tager kun 81 minutter, men det er alligevel en god oplevelse og karaktererne når fint ud igennem lærredet. Da filmen slutter kan man ikke lade være med selv at digte videre. Kan bestemt anbefales som en let komedie.

Sidste visning på CPH PIX 2013 er på lørdag d.20. kl.16.30 i Dagmar.

Leave a Reply