FilmTips.dk

Fences - Film anmeldelse

Årstal: 2016     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Denzel Washington Spilletid: 139 min Genre: , ,
8/10

‘Fences’ er baseret på et teaterstykke ved samme navn, hvor vi følger en arbejderfamilie over en årrække i 1950’ernes Pittsburgh, USA. August Wilson har skrevet både teaterstykket og filmens manuskript. Og det kan man godt mærke, da filmen i sin opbygning nærmest er et opført teaterstykke. Der er meget få lokationer og karakterer. Når det er sagt, så er det stadig godt drama og de mange gode skuespilpræstationer sørger for at filmen holder et højt niveau.

På trods af at Denzel Washington har størstedelen af filmens replikker, så er det alligevel Viola Davis der stjæler billedet med sin kraftpræstation, som også velfortjent blev belønnet med en Oscar. Deres ene søn, Cory, spilles af Jovan Adepo og jeg tror vi kommer til at se mere til ham fremover. Rollen som Denzels bror synes jeg ikke var så overbevisende, men de resterende biroller var alle gode. Billedsiden står flot på blu-ray, især nærbilleder af ansigtstræk. Dialogen er tydelig, men som i så mange andre dramaer er det jo ikke her surroundhøjtalerne for alvor bliver testet.

Denzel Washington har selv instrueret filmen og det har han gjort godt. Filmen handler om hvordan man er i rollen som forælder og ægtefælle – om ambitioner, bristede drømme og om at ville give det bedste videre. Og det resulterer i en hel del intense scener, som forhåbenligt vil gøre ligeså stort indtryk på dig, som det gjorde på mig. Selvom jeg ville ønske jeg havde set ‘Fences’ på Broadway første gang, så vil jeg alligevel anbefale jer at se filmen.

Det anmeldte eksemplar er blu-ray versionen af filmen.

Leave a Reply