FilmTips.dk

En kongelig affære - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Nikolaj Arcel Spilletid: 137 min Genre: , , , ,
8/10

‘En kongelig affære’ er en dansk periodefilm om Kong Christian VII, hans Dronning Caroline Mathilde, samt den kongelige livlæge Johann Struensee, spillet af den altid veloplagte Mads Mikkelsen. Kongen og Dronningen spilles af de ukendte Mikkel Boe Følsgaard og Alicia Vikander, som begge spiller fremragende.

Normalt har jeg det lidt svært med periodefilm, især danske, men i denne film er det virkeligt lykkedes dem at lave et godt resultat igennem flot fotografering, scenografi/kostumer og en imponerende flot visuel stil. Der er masser af flotte billeder, god lyd og musik. Tempoet er forholdsvis langsomt, men historien udvikler sig fint undervejs.

En Kongelig Affære var Oscar-nomineret for Bedste Udenlandske Film og selvom den ikke vandt, så har det stadig velfortjent været med til at åbne døre i Hollywood for Nikolaj Arcel. Bliver spændende at se hvad han kan føre det til. Jeg vil bestemt anbefale jer at se den, især hvis man er til periodefilm naturligvis, men man bør give den en chance under alle omstændigheder – måske man endda lærer lidt dansk historie undervejs.

Leave a Reply