FilmTips.dk

Elysium - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Neill Blomkamp Spilletid: 109 min Genre: , , , , ,
8/10

Elysium foregår i en dystopisk fremtid, hvor jorden er overbefolket og de rige har søgt tilflugt på en rumstation i kredsløb om den fattige planet. Det lyder måske som noget du har set før og resten af historien er som sådan heller ikke særlig original. Alligevel formår filmen at underholde ved at holde gassen i bund og springe over de logiske svagheder den har.

Jeg må dog indrømme at jeg var lidt skuffet over Matt Damons præstation, men det skyldes nok til dels den måde hans karakter er skrevet på. Jodie Foster er dejlig kynisk, men filmens absolut mest underholdende karakter spilles glimrende af Sharlto Copley, i form af en koldblodig og ikke mindst klam håndlanger. Wagner Moura fungerer også godt som birolle. Kameraføringen benytter sig af utroligt mange håndholdte nærbilleder og klipningen er ikke altid lige god, hvilket i længden ødelagde en smule af glæden ved de ellers brutale actionscener fyldt med attitude. Nogle af exo-skellet kampscenerne får ligefrem Iron Man til at fremstå som en – af mangel på bedre ord – tegneseriefigur.

Elysium er et powerhouse af en sci-fi actionfilm, der ligesom Matt Damon i filmen, bare brager derudaf. Man skal ikke tænke for meget over hvad der giver mening, men som en af sommerens blockbusters leverer den i hvert fald en af de mere underholdende og intense rutchebaneture. En film der er egnet til at blive set i biffen.

Leave a Reply