FilmTips.dk

Doomsday Book - Film anmeldelse

Original titel: In-lyu-myeol-mang-bo-go-seoÅrstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Pil-Sung Yim, Jee-woon Kim Spilletid: 115 min Genre: , , , , , ,
5/10

Doomsday Book er en samling af 3 kortfilm med samme grundlæggende tema, nemlig Jordens undergang. Den første kortfilms vinkel er en zombie-infektion, den næste er at robotter får sjæl og den tredje er den klassiske altødelæggende meteor. Første og sidste kortfilm er instrueret af Pil-Sung Yim, mens den midterste er instrueret af Jee-woon Kim, som bl.a. har lavet I Saw the Devil og The Last Stand.

Skuespillet fungerer udemærket, selvom flere af rollerne som sådan er forholdsvis overspillede. Det passer dog fint til stemningen. Den første del er en zombie-komedie, den næste er væsentlig mere seriøs og spirituel, mens den sidste også er en halvsjov meteor-komedie. Jeg var især begejstret for den første del. På trods af de forskellige stilarter, så er alle tre kortfilm generelt rigtig flot filmet og har god lyd.

På trods af den gode kvalitet hele vejen rundt, er det største problem for Doomsday Book at den skiftende stemning gør det svært at se det som et samlet værk. Det er en lidt rodet omgang, hvor den midterste del virker lidt for seriøs i forhold til de to andre. Det er bestemt ikke en film for alle, men er man frisk på en anderledes filmoplevelse, så kan den sagtens gå an. Det er ikke hver dag man får lov til at se Jorden gå under hele tre gange i samme film.

Leave a Reply