FilmTips.dk

Dead Man Down - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Niels Arden Oplev Spilletid: 118 min Genre: , , , , ,
5/10

Dead Man Down er Niels Arden Oplevs første engelsksprogede film, men desværre en noget jævn oplevelse. Filmen er primært en thriller, men de enkelte actionscener der findes i den er til gengæld rigtig godt lavet. Vi følger Colin Farrell i hovedrollen som en håndlanger, som dog hurtig vikles ind i en ufrivillig situation pga. sin genbo spillet af Noomi Rapace. Filmen har nogle enkelte twists, så jeg vil ikke afsløre for meget.

Starten fungerer ganske fint, men filmen mister hurtigt pusten og er nok 20-25 minutter for lang, primært pga. nogle uvedkommende sidehistorier. På trods af disse underbyggende sidehistorier forbliver de fleste af karaktererne en smule utroværdige og det er nok filmens største problem. Noomi Rapace og Dominic Cooper spiller ganske fint, Colin Farrell spiller en smule bedre end han plejer (hvilket desværre ikke siger så meget), men de fleste andre roller er forholdsvis tynde.

Dead Man Down er rigtig flot filmet af fotografen bag ‘Collateral’ og har langt hen ad vejen en ret fed stemning i de enkelte scener. Soundtracket hjælper alt hvad det kan, men filmen bliver på trods af det aldrig rigtig spændende. Filmens stil er dens største styrke og jeg håber bestemt at Niels Arden Oplev får en chance til for at lave en film hvor han kan skære lidt mere ind til benet, for dele af filmen fungerer ganske fint.

Filmen har dansk premiere d.6.juni 2013.

Leave a Reply