FilmTips.dk

Compliance - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Craig Zobel Spilletid: 90 min Genre: , , , ,
6/10

Compliance er en psykologisk thriller, som handler om hvor langt folk vil gå i deres autoritetstro. Den bygger på en virkelig hændelse, hvor en fastfood medarbejder bl.a. bliver kropsvisiteret af sin chef, på baggrund af et telefonopkald fra en mand der udgiver sig for at være politibetjent.

Ann Dowd spiller rigtig godt som fastfood manageren og Bill Camp gør det også ganske fint som hendes forlovede der bliver rodet ind i situationen. De resterende roller dækkes tilstrækkeligt, uden at skille sig særligt ud. Handlingen spiller sig sådan set fint ud, dog når man et punkt, hvor man ikke længere tror på hvad der sker. Paradoksalt nok, da Compliance jo bygger på blot et af 70 tilfælde der er sket i virkeligheden (spoiler alert). Men når man ser det som spillefilm, så virker det så utroværdigt, at det ikke kan undgås at trække ned på oplevelsen. Lidt unfair, da de jo sådan set bare har gengivet en langt ude historie.

På nær dette springende punkt, så fungerer filmen dog generelt ganske godt. Det er en udemærket film, men nok ikke en man ser flere gange. Kan sagtens bruges til en hverdagsaften eller til tømmermænd.

Filmen vises sidste gang på CPH PIX 2013 på søndag d.21. kl.20.00 i Empire.

Leave a Reply