FilmTips.dk

Captain Phillips - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Paul Greengrass Spilletid: 134 min Genre: , , , , ,
9/10

Captain Phillips er bygget på den virkelige historie om en Mærsk-kaptajn der var villig til at gøre alt for at redde sin besætning fra et pirat-angreb ud for Somalias kyst i 2009. I forhold til den iøvrigt glimrende danske film ‘Kapringen’, er der her mere fokus på hvad der sker på selve skibet. Der er bestemt mere fart på, men at kalde det en desideret action-film er dog overdrevet.

Filmen bæres primært af Tom Hanks fremragende og ret troværdige præstation som den handlekraftige kaptajn. Dog er der adskillige solide biroller, især Barkhad Abdi som piraternes leder. Manuskriptet skal have ros for at skabe nuancerede karakterer på begge sider af konflikten, hvor deres motiver tydeliggøres. Filmen er enormt velinstrueret og spændingskurven holder et fint niveau hele vejen igennem.

Billederne er som sådan flotte nok, men jeg må indrømme at den håndholdte kameraføring er alt for bevist rodet efter min smag, især i starten. Lyden bidrager glimrende til at vi bliver suget ind i filmens univers, mens musikken hjælper med at holde spændingen oppe.

Captain Phillips er en enormt medrivende thriller og jeg synes tiden fløj afsted. Filmen har meget få svagheder og dem der er kan man sagtens leve med og stadig få en god oplevelse. Slutningen løfter endda filmen endnu højere op. Jeg vil bestemt anbefale Captain Phillips til alle, ikke kun jer med hang til Limfjordsporter og pibetobak.

Filmen har dansk premiere d.24.oktober 2013.

Leave a Reply