FilmTips.dk

Bad Times at the El Royale - Film anmeldelse

Årstal: 2018     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Drew Goddard Spilletid: 141 min Genre: , , , , ,
8/10

‘Bad Times at the El Royale’ er et godt gammeldags whodunnit mysterie. Historien udfolder sig på et særligt hotel, hvor halvdelen ligger i Californien, mens den anden halvdel ligger i Nevada. Vi følger en håndfuld gæster der tjekker ind på hotellet. Men hurtigt finder vi ud af at intet er som det ser ud. Hvem har ikke rent mel i posen? Hvem skal vi egentlig holde med? Og hvorfor befinder de sig alle på netop dette hotel denne stormfulde nat?

Jeg er ret vild med rollebesætningen til denne film. Medvirkende er bl.a. Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm og Chris Hemsworth, samt Lewis Pullman. Selvom nogle af karaktererne jo er lidt over-the-top i sig selv, så synes jeg faktisk skuespillet fungerer glimrende over hele linjen. De fleste af karaktererne lader til at rumme mere end blot det øjet ser, men der er et par stykker de er sluppet lidt lettere henover. Plottet udfolder sig langt hen ad vejen, hvor man stadig er spændt på hvad der sker. Men slutningen bliver stadig en smule forudsigelig efterhånden som handlingen skrider frem og flere elementer bliver forklaret. Billedet står udmærket i 4K, men synes skarpheden svingede en smule. Var dog især vild med farvespektret der er benyttet igennem filmen. Det medfølgende Atmos surroundlydspor lever helt op til forventningerne og leverer god rumfornemmelse.

Drew Goddard har tidligere skrevet og instrueret filmen ‘The Cabin in the Woods’, men har ellers primært været producer og skrevet manuskripterne til en række velansete film, bl.a. ‘Cloverfield’ filmene og ‘The Martian’. Igennem tiden har jeg set mange forsøg på film, hvor det tydeligt er meningen at de skal minde om en Tarantino film, men som fejler grusomt af forskellige årsager. Dette er nok et af de mest vellykkede forsøg, hvor de gakkede karakterer og unikke kulisser, samt den dominerende tilstedeværelse af musik fungerer rigtig godt. Især første akt er virkelig gennemført. Selvom slutningen måske ikke helt lever op til resten af filmen, så var jeg både underholdt og holdt nysgerrig igennem filmen. Se den hvis du er vild med Tarantinofilm eller mysterier generelt.

Det anmeldte eksemplar er 4K UHD versionen af filmen. Udgivelsesdato: 14.marts 2019

Leave a Reply