FilmTips.dk

Antiviral - Film anmeldelse

Årstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Brandon Cronenberg Spilletid: 108 min Genre: , , , , ,
6/10

Antiviral er en stemningsfyldt, men langsom sci-fi thriller fra Brandon Cronenberg. Han er søn af den anerkendte instruktør David Cronenberg, og formår at lave et ganske spændende resultat her i hans første spillefilm. Filmen foregår i en ikke alt for fjern fremtid, hvor kendis-hysteriet har nået nye højder. Det smarteste man kan opnå er at blive podet med en sygdom fra ens favorit kendis. Vores hovedperson har dog fundet en måde at bryde kopisikringen på viraerne, da de har en høj pris på det sorte marked.

Visuelt og stemningsmæssigt fungerer den fint, men tempoet er dog til den sløve side og nogle gange føles det næsten som om den går i stå. Det vil formentligt få nogle seere til at miste interessen. Der er god kontrast mellem scenerne uden baggrundsmusik og dem med. Traileren og beskrivelsen af filmen antyder at det er en gyser, men det er nærmere en thriller, på trods af enkelte gyserelementer. Skuespillet er udemærket, især fra hovedrollen, spillet af Caleb Landry Jones. Han passer perfekt til rollen som den syge, men drevne unge mand.

Antiviral er en lovende debutfilm, men i sidste ende er den dog en kende for lang. Den har mange spændende elementer og ideer, men formår ikke helt at skabe forbindelse mellem seeren og filmens noget aparte univers. Filmen som helhed ender samlet set ikke meget over middel. Se den kun hvis du er særligt interesseret i film.

Leave a Reply