FilmTips.dk

American Hustle - Film anmeldelse

Årstal: 2013     IMDb | iCheckMovies Instruktør: David O. Russell Spilletid: 138 min Genre: , , ,
8/10

American Hustle er en god gammeldags hvem-narrer-hvem film der foregår i slut-70’erne. Vi følger et makkerpar der, i et forsøg på selv at slippe for spjældet, bliver nødt til at hjælpe FBI med at fange andre hustlere. Historien fungerer fint, selvom enkelte ting bliver udpenslet lidt for tydeligt. Jeg kunne godt lide fortællingens opbygning, som starter et stykke inde i historien for derefter at gå et stykke tilbage og fortsætte derfra.

Rollebesætningen er blevet nomineret til en Oscar i alle fire kategorier – og jeg må indrømme at de alle gør en fantastisk indsats på hver deres måde. Især Amy Adams spiller virkelig imponerende, men også Christian Bale gør det godt, selvom hans rolle er meget varierende af karakter. Men det er ikke kun de fire der gør det godt – det er generelt fantastisk skuespil fra alle medvirkende, også de mindre roller. American Hustle er overvejende godt filmet, selvom enkelte stilvalg ikke helt faldt i min smag. Lyden fungerer ganske tilfredsstillende og så er det et fremragende og meget aktivt soundtrack.

American Hustle er måske lidt lang tid om at komme rigtig igang, men til gengæld bygger den karakterne fint op. Den på mange måder underholdende og de mange gode skuespillerpræstationer og spændende karakterer er bestemt værd at se den for. På trods af enkelte svagheder er filmen på mange måder veludført og jeg kunne sagtens finde på at se den igen.

Leave a Reply