FilmTips.dk

A Dangerous Method - Film anmeldelse

Årstal: 2011     IMDb | iCheckMovies Instruktør: David Cronenberg Spilletid: 99 min Genre: , , ,
4/10

‘A Dangerous Method’ handler om psykoanalysens fædre Jung og Freud, spillet af henholdsvis Michael Fassbender og Viggo Mortensen, som instruktøren David Cronenberg jo ofte bruger i sine film. De gør det begge godt og suppleres fint af Vincent Cassel i rollen som Otto Gross.

Historien omhandler forholdet mellem de to psykologer, samt Jungs patient og elskerinde, spillet af Keira Knightley. Hendes præstation svinger fra ganske udemærket til overspillet, især i starten. Og apropos starten, så var det nok den jeg havde sværest med, da jeg ikke synes den virkede særlig troværdig og det smittede af på min opfattelse af filmen et stykke inde.

Filmens største svaghed er nok at den forsøger at gabe over for meget og føles en smule tom – den springer ofte imellem scener med flere år imellem, nogle gange uden så meget sammenhæng. Jeg følte mig ikke særligt involveret i karaktererne selvom de spilles godt. Og så var den ikke filmet særligt spændende.

Vil ikke anbefale den med mindre man er meget interesseret i psykoanalysens oprindelse (selvom en spillefilm jo ikke er helt nok til at beskrive det) eller hvis man har læst ’50 Shades’ og gerne vil se filmens erotiske spanking-scener. 😉

Leave a Reply