FilmTips.dk

A Cure for Wellness - Film anmeldelse

Årstal: 2016     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Gore Verbinski Spilletid: 146 min Genre: , , , ,
6/10

Først og fremmest vil jeg anbefale dig IKKE at klikke på filmplakaten til venstre for at se traileren! Det havde jeg desværre gjort inden jeg så filmen og det var en fejltagelse. Traileren afslører alt for meget af plottet, så i hvert fald den første 1½ time af filmen virker desværre som en film man har set før. Vi følger en ung, ambitiøs børsmægler, som drager til et schweizisk kursted for at hente en af virksomhedens chefer hjem. Men det er ikke så nem en opgave som først antaget.

Hovedrollen spilles udemærket af Dane DeHaan, selvom jeg dog aldrig rigtig fik sympati med ham. Jason Isaacs spiller den veloplagte overlæge Doktor Volmer og derudover gør Mia Goth det fremragende. Filmen er god til at bygge stemningen op, men jeg nåede at blive utålmodig og følte at den var for langtrukken med sine næsten 2½ times spilletid. Billedet på blu-ray skiven er virkelig godt og de mange flotte scener står fantastisk. Samtidig medfølger der et dejligt trykkende 7.1 lydspor.

Den visuelle stil er sublim og mange af scenerne er isoleret set ganske effektive. Men samlet set ville jeg virkelig gerne kunne lide ‘A Cure for Wellness’ bedre end jeg gjorde. Nogle vil nok mene at Gore Verbinski lader filmens slutning stikker lidt af, men det var på sin egen vis ganske underholdende, på trods af at det var så forskelligt fra resten af filmen. Hvis du er til moderne eventyrfortællinger og psykologiske thrillers vil ‘A Cure for Wellness’ formentlig være noget for dig.

Det anmeldte eksemplar er blu-ray versionen af filmen.

Leave a Reply