FilmTips.dk

10 Timer til Paradis - Film anmeldelse

Original titel: Teddy BearÅrstal: 2012     IMDb | iCheckMovies Instruktør: Mads Matthiesen Spilletid: 92 min Genre: , , , , ,
7/10

10 Timer til Paradis er en forlængelse af den i øvrigt fremragende kortfilm ‘Dennis’ fra 2007. Vi følger en genert 38-årig bodybuilder der stadig bor hos sin altdominerende mor, spillet af Elsebeth Steentoft. På trods af deres indbyrdes store fysiske forskel, er der ingen tvivl om hvem der har overtaget mentalt, og man får nærmest fornemmelsen af at Dennis træner for at blive stærk nok til at stå op i mod sin mor. Da hans onkel bliver gift med en pige fra Thailand, beslutter Dennis sig for også at prøve lykken og rejser i hemmelighed ud for at finde sig en kæreste.

Rollen som en genert bodybuilder af få ord lyder måske umiddelbart taknemmelig, men ikke desto mindre er Kim Kold perfekt castet til rollen. Hans tordnende ydre kombineret med indre ydmyghed gør at man straks får sympati for Dennis. Er sikker på at Schwarzenegger ville være imponeret over både hans fysik og nærværende skuespil.

Filmen er ikke perfekt, men formår dog på nærværende vis at stille en del fordomme på spidsen. Historien udfolder sig ganske fint og man er for det meste spændt på hvad der mon nu kommer til at ske for Dennis, på trods af at enkelte scener føles en smule repetitive. Er du i humør til et socialrealistisk drama eller har du lyst til at udfordre nogle af dine fordomme, så kan filmen bestemt anbefales.

Leave a Reply