FilmTips.dk

Jeg vil forsøge at guide jer igennem nogle af de oplagte filmmaraton og starter ud med et af filmhistoriens mest ikoniske monstre, Alien.

De film I skal igennem er:
Alien: 116 min ‘2003 Director’s Cut’ (alternativt biografversionen på 117 min.)
Aliens: 154 min ‘1992 Special Edition’ (alternativt biografversionen på 137 min.)
Alien³: 145 min ‘2003 Assembly Cut’ (alternativt biografversionen på 114 min.)
Alien – Ressurection: 116 min ‘2003 Special Edition’ (alternativt biografversionen på 109 min.)
Prometheus: 124 min ‘2012 Theatrical Cut’ (findes pt. kun i biografversion)

I alt: 655 min = 10 timer og 55 min + pauser.
Vælger man at se all biografversionen vil det i stedet tage 601 min = 10 timer og 1 minut + pauser.

Om man vælger at se Prometheus først eller sidst afhænger jo af ens preference, men ud fra personlig erfaring vil folk der ser Prometheus for første gang få en væsentlig mere positiv oplevelse hvis de har de første film nogenlunde frisk i hukommelsen, især den første. På baggrund af det vil jeg anbefale at man ser dem efter produktionsår.

Der anbefales tre pauser af 10-15 min og to længere spisepauser, altsammen imellem filmene.
Mad der enten kan spises koldt, blot skal varmes eller er bestilt udefra er en god idé for at undgå for meget spild tid.
Det plejer at være en god idé at spise væk fra TV’et/projektoren og lige få klaret hovedet og snakket lidt.

Jeg har for nyligt været igennem dette maraton og kan anbefale det på det kraftigste. Når man ser filmene så tæt på hinanden lægger man virkelig mærke til hvor stor forskel de forskellige instruktører har gjort. Bare sådan en forskel som hvor meget filmmusik de har brugt, er sjovt at observere. Det er alle gode film i mere eller mindre grad og selv den kraftigt kritiserede Alien: Ressurection er faktisk bedre end man husker den, i hvert fald de første 3/4 af filmen, inden den smadrer et af de mest ikoniske filmmonstre nogensinde.

God fornøjelse!

Categories: blog post, Maraton

2 Responses so far.

 1. Kenneth Carlson says:

  Peter, kunne vi ikke få nogle FilmTips anmeldelser af Alien filmene, i stil med dem du har lavet for Fast & Furious?
  Og så link til dem i stedet for IMDB?
  Personligt husker jeg Alien^3 dom den ringeste af dem, men det er længe siden jeg har set dem, så kan være jeg tager fejl.
  Ressurection husker jeg som en film jeg faktisk syntes var ganske god. Måske især fordi den mindede mig om instruktørens anden film der var fremme et par år før: “De Fortabte Børns By.”

  • Peter says:

   Jo, det skal jeg prøve næste gang jeg genser dem. Jeg synes Alien 3 er undervurderet, selvom den dog også har sine fejl. Slutningen på Resurrection ødelækker hele oplevelsen, selvom de første 3/4 af filmen faktisk er virkelig god – især pga. Jean-Pierre Jeunets stil som du selv nævner.

Leave a Reply